Oficjalne stanowisko Egiptu. Znamy najbliższą przyszłość Salaha

Mohamed Salah w meczu z Ghaną podczas Pucharu Narodów Afryki doznał kontuzji mięśniowej, wykluczającej go z gry na kilkanaście dni. Reprezentant Egiptu rehabilitacje będzie przechodził w swoim klubie, co oficjalnie potwierdza krajowa federacja.

Mohamed Salah
IMAGO / Newscom World/ Kim Price Na zdjęciu: Mohamed Salah
  • Mohamed Salah nie jest dostępny do gry w meczu z Wyspami Zielonego Przylądka na PNA
  • Egipcjanin w pojedynku z Ghaną doznał kontuzji mięśniowej
  • 31-latek będzie przechodził rehabilitację w klubie, ale może wrócić do kadry

Salah wraca do Liverpoolu

W pierwszym meczu Egiptu podczas Pucharu Narodów Afryki Mohamed Salah niemal w pojedynkę wywalczył remis w rywalizacji z Mozambikiem. 31-latek asystował przy golu Mostafy Mohameda, a w szóstej minucie doliczonego czasu gry wykorzystał rzut karny. Niestety, w starciu z Ghaną napastnik Liverpoolu musiał opuścić boisko jeszcze przed przerwą.

Okazało się, że Salah doznał urazu mięśniowego, który wykluczy go z gry na kilkanaście dni. Od razu pojawiły się doniesienia, które sugerowały, że gwiazdo reprezentacji Faraonów mógł już zakończyć swój udział w turnieju. Niewykluczone, że tak właśnie się stało, jednak wszystko zależy nie tylko od postępów w rehabilitacji, ale także od wyników kadry.

Jurgen Klopp, klubowy trener napastnika, na konferencji po meczu Bournemouth – Liverpool zdradził, że The Reds starają się o powrót Salaha na Anfield Road. Egipska federacja przychyliła się do tego pomysłu – gwiazdor reprezentacji po spotkaniu z Wyspami Zielonego Przylądka poleci do Anglii. Jeżeli jego kadra awansuje do półfinału PNA, wtedy ponownie zamelduje się na iworyjskim turnieju.